Tripel

Tripel

Basis
Naam recept : 1e trippel
Brouwdatum : 12/04/2009
Biertype : Tripel
Aantal liters : 20
Gewenst begin SG : 1073 (8.0 vol% alc.)
Brouwzaalrendement : 74.9%

Algemeen
Totaal brouwwater : 30.72 liter
Maischdikte : 3.00 l/kilo
Maischwater : 19.50 l
Spoelwater : 10.85 liter
Kooktijd : 90 minuten
Berekende kleur : 11 EBC (BrouwVisie)
Berekende bitterheid : 25 EBU (Glenn Tinseth)

Moutstort
Pilsmout 3 EBC 76.9 % 5000 Gram 3 EBC
Tarwevlokken 11.5 % 750 Gram 4 EBC
Havervlokken 11.5 % 750 Gram 4 EBC

Hopstort
Northern Brewer (D) 8.5 % 20 gram 90 min. 19 EBU
Saaz (CZ) 3.5 % 36 gram 10 min. 5 EBU

Gist
Gistsoort : Safale S-04
Gist toegevoegd als : Giststarter

Maischschema
Stap 1 : 55°C 5 min
Stap 2 : 62°C 45 min
Stap 3 : 72°C 15 min
Stap 4 : 78°C 5 min

Bron: Theo Jeuriens